Rólunk

A Minden jót! alapítója két eltökélt édesanya, akik eleinte ismeretlenül és egymástól függetlenül építették fel azt a gondolatiságot, melyre a Minden jót! filozófiája épül. (Varga-Kabarcz) Zsófi a filmezés világából érkezett. Sokszor került közel ezekhez a témákhoz a kamera felvevőgombja mellől. Látott jó és rossz példákat az élelmiszerek előállítása kapcsán, közben pedig elkerülhetetlen volt a szembesülés a környezet-tudatlansággal, a nem megfelelő állattartással, a növények értelmetlen vegyszerezésével.

Két kisgyermeke megszületése után kereste-kutatta a jó termékeket, de ez sok utána járással, időbeli és távolsági tényezőkkel tetőzött, ami nem volt hosszútávon fenntartható. Bevezetett, jól működő közösségek, termelői boltok példáján felbuzdulva érlelte magában a gondolatot, hogy itt Ráckevén is kellene egy bolt, ahol egy helyen minden megvásárolható, ami tiszta és jó. Közben a kameráját sem hagyja teljesen magára, hiszen a témák a polcon sorakoznak. Hiszen minden terméknek története van, ahol a főszereplők maguk a készítők. Azon kívül, hogy a boltban is találkozhattok vele, sok hasznos információra számíthattok filmjei, videói kapcsán.

(M.Selmeczi) Juli korábbi vállalkozásai, civil törekvései is ezen témák körül forogtak. Lokálpatrióta attitűddel kereste a kapcsolatot helyi termelőkkel és helyi kézművesekkel.
2009-ben családi vállalkozásukban nyílt meg BioPorta Bio-,és Reformélelmiszer bolt, ahol már forgalmazott helyben készült élelmiszereket az egyedi táplálkozási szokásokat kielégítő termékek mellett. Egy-egy polcon megjelentek a helyben készült kerámiák és fajátékok is.
Később, 2016-ban nyílt meg a kistérségi kézművesek, népművészek alkotásait forgalmazó ajándékbolt, a Míves Sziget. Három gyermekes, kommunikációval is foglalkozó szabadúszóként tevékenykedett, amikor 2019 nyarán Zsófival kitalálták, majd ősszel létrehozták a Minden jót! Termelői boltot, Reggelizőt, Ajándékboltot. Ebben a közös vállalkozásban egyesültek törekvéseik, céljaik, és lett szívügyük a kistérségi értékek bemutatása mellett a minőségi magyar élelmiszer forgalmazása, a termelői alapanyagokra épülő vendéglátás, valamint a kézműves ajándéktárgyak, szuvenírek biztosítása a helyi lakosok és az idegenforgalom számára.

Telefon: 06 70 786 2030
Email: www.mindenjot.hu@gmail.com

4 + 15 =

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 7:00-17:00
Szombat: 9:00-13:00